Kitecamp ved Albuen på Lolland

I weekenden d. 23.-24. april afholdt Lynæs Kiterepair årets første kitecamp i den fantastiske lagune ved Albuen på Lolland. Lagunen er et af Danmarks absolut bedste begynder spots, af flere grunde:

  • Spottet virker i alle vindretninger
  • Det er en nærmest lukket lagune, så der er ingen fare for at drive til havs – højst ind på en strand
  • Lagunen som strækker sig over 6 kilometer, er de fleste steder kun ca. 50 cm dyb, så man kan bunde næsten over alt.
  • Bunden er blød sandbund uden sten og uden muslinger, der kan rive dragten i stykker
  • Ualmindelig god plads – ingen fare for at sejle ind i andre
  • En fin campingplads som nabo, så man let kan overnatte flere dage i streg ved dette super spot.

Så der er mange gode grunde til at køre den forholdsvis lange vej til Albuen – for indrømmet, der er en god bid asfalt, der skal passeres inden man rammer Albuen. Men helt sikkert turen værd (bemærk dog at spottet er fredet fra oktober til marts).

Albuen
Albuen på Lollans sydvestligste spids – 6 km luksus surfspot

Vi havde 4 deltagere på kite camp + 2 instruktører og så primus motor bag arrangementet, Claus Wilkki, som selv er kitesurfer og som havde fået samlet deltagerne blandt sin vennekreds. Ikke alene havde Claus leveret deltagerne, men stod også for at få arrangeret overnatning og forplejning (som deltagerne selv stod for), samt for at dokumentere hele kitecampen i form af video og fotos. Så stor tak til Claus.

Vores fotograf m.m. Claus Wilkki
Vores fotograf m.m. Claus Wilkki

Vi mødtes lørdag ved campinghytterne på Albuen Camping kl. 10. Normalt har man først hytterne til rådighed fra kl. 15, men værtsparet på campingpladsen er meget venlige og imødekommende og lod os få nøglerne til hytterne allerede om formiddagen. Det skyldes formentlig at vi kom i ydersæsonen, for i højsæsonen er hytterne book’et det meste af tiden og ikke til rådighed før om eftermiddagen.

Vi startede derfor kitecampen med lidt praktiske informationer og lidt kiteteori på campingpladsen. Efter en lille time gik turen mod stranden, hvor der først blev trænet elementær kitestyring vha. trænerkites og siden blev tid til at kravle i våddragterne. Det er ikke altid let at få en stram våddragt på, når man er lidt svedt på kroppen, men efter nogen møje og lidt besvær, var alle vel omklædte i fuld udrustning (våddragt, støvler, vest, hjelm, trapez og safety leash.

Selve launchspottet ligger 300-400 meter ud af diget mod nord. Så efter en lille gåtur var vi fremme ved launchområdet. Og vejret kunne ikke være bedre. Lørdag havde vi høj sol, mellem 6-7 m/s vind fra nord øst og ca. 15 grader – helt perfekt vejr til de første øvelser med kite.

Vi øvede tilrigning, gennemgik sikkerheden i kitebaren, gennemgik håndtegn og var efterhånden klar til launch. Launch er jo en af de farligste manøvre i kitesporten, især på land, så det var de 2 instruktører der demonstrerede hvordan det gøres. Herefter gik alle mand på vandet med en enkelt kite og udførte de samme øvelser som tidligere med øvekiten, nu blot med en 12 m2 stor kite – lidt grænseoverskridende i starten…

Tilrigning

Efter et par øvelser, tog vi endnu en kite i brug og delte eleverne op i 2hold om hver sin kite. Resten af dagen gik med forskellige øvelser uden board, for at blive fortrolige med kiten. Kl. 17.30 gik vi i land – trætte og lidt kolde, men alle ved godt mod og en tro på det ikke var helt umuligt at lære.

Efter et varmt bad og et par kolde øl, nød vi Ditte’s langtidsopvarmede dhal i den sidste aftensol foran hytterne, mens dagens oplevelser blev fordøjet. Da solen forsvandt, blev der skruet betragteligt ned for varmen varmen og vi rykkede inden for og nød Steffens taco med overdådigt tilbehør. Efter fælles opvask gik alle til køjs og kl. 10 var der ro overalt på pladsen.

Aftenhygge på Albuen Camping
Aftenhygge på Albuen Camping

Søndag lovede vejrudsigten overskyet vejr det meste af dagen og noget mere vind end dagen før. Men fra morgenstunden havde vi høj sol, så efter en relativ tidlig morgenmad (kl. 8), gik turen i omklædt flok mod spottet lidt i 9. Sjovt nok gik det meget lettere for alle at komme i dragterne på anden dagen – måske der ikke længere var angstens sved til at forhindre dragten i at glide let på?

Der var betydeligt mere vind søndag og på trods af, at vejrudsigten lovede østenvind, kom vinden fortsat fra nordøst. Det betød at vinden ikke kom lige ind over diget, men nærmere over vandet, hvilket gjorde vinden mere stabil. Vi valgte at drosle ned i kitestørrelser, så ”det tunge hold” fik en 9m2 og det ”lette hold” fik en 7’er. Eleverne riggede selv det hele til og hjalp instruktørne i luften med kitene. Herefter fortsatte øvelserne fra dagen før i nogen tid, inden der blev tilsat et board til hvert hold.

Alle kursister kom op og sejlede nogle meter – nogen flere hundrede. Men ALLE var oppe og få fornemmelsen af et board under fødderne og en kite mellem hænderne. Og alle havde en fornemmelse af succes og at det ikke er umuligt at lære at kitesurfe. Jeg er næsten sikker på vi har 4 nye kitesurfere på vej her.

Kl. 15.30 samles vi efter et varmt bad igen ved campinghytterne og lukkede campen ned og vendte næserne nordpå igen – det er den eneste vej fra Albuen, hvis ikke man vil blive våd….

Lynæs Kiterepair vil gerne sige tak til deltagerne på kitecampen for godt humør og godt selskab. Endnu engang skal der lyde en stor tak til Claus for at samle gruppen og stå for meget af logistikken. Også tak til Albuen Camping for god service over hele weekenden.

PS. Vi kan godt se at navnet ”Lynæs Kiterepair” er lidt kikset i forhold til at holde kurser. Derfor har vi også købt domænerne ”lynaeskiteschool” og ”lynaeskiteskole” 😊. Har du fået lyst til at deltage i en intensiv kitecamp, så kontakt Lynæs Kiteschool for at høre om næste camp 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside site benytter cookies for at give en bedre brugeroplevelse. Ved at benytte websiden, accepterer du vores brug af cookies.