Kitetur til Albuen, Lolland

Albuen

Dette indlæg er noget atypisk for hvad vi ellers skriver om, men handler om et super kitesurf spot som vi synes i den grad er overset, nemlig Albuen nede på det fjerneste sydvestlige ”hjørne” af Lolland. Helt nede forbi Nakskov ligger det – langt væk fra det meste 😊. Her kan du tale om udkantsdanmark – og måske er det derfor her ikke kommer så mange.

Men Albuen er en perle og vi synes klart det er turen værd derned. Vi tager derned flere gange om året og har også afholdt kitecamps dernede – med stor succes. Albuen er en beskyttet lagune, hvor der er ca. 1 meter dybt over det meste, blød sandbund og som virker i alle vindretninger – og jeg skrev ALLE VINDRETNINGER. Og det er aldrig crowded – ofte har vi haft hele lagunen helt for os selv.

Da der er langt til Albuen fra f.eks. København (eller Lynæs hvor vi bor – 3 timers kørsel hver vej!), kan man med fordel lave det til en weekendtur, da der ligger en campingplads ca. 200 meter fra vandet – Albuen Camping. Campingpladsen har også små hytter, så hvis man er kommet afsted uden at have planlagt at overnattet der, kan man leje en hytte for natten.

Albuen er afgrænset ind mod land af et ca. 3-4 meter højt dige. På toppen af digen er der en grussti, som bruges af både gående og cyklende. Du skal typisk gå ca. 300-400 meter ud af diget (til forbi ”svinget”) for at komme til launch området. Man KAN nogle gange launche næsten ved parkeringspladsen, men vinden er meget springende og stødende i dette område, så det kan ikke altid betale sig at slås med det.

Klar, parat, start. Fra P-pladsen skal du gå på diget ud til launch spottet. Du kan se diget – den grønne skrænt til højre i billedet.

Så gør dig selv den tjeneste at gå de 400 meter ud til launchområdet. Du ved du er der, når du ser en gammel skydepram liggende i vandkanten. Den har en venlig, lokal kiter (Holger!) sat et launch tov med carabinhage i, til fri afbenyttelse.

Skal man sige noget negativt om Albuen, så er det at launchområdet ikke er så stort og at det i nogle vindretninger KAN være lidt kringlet at launche. Så man må hjælpe hinanden – men det er vi jo vant til som kitesurfere 😉.

Tip:

  • Myggeolie KAN være en fordel at medbringe til når man rigger til og holder en kitepause. Myggene er mange i området mellem dige og vandkanten – i hvert fald i dele af sæsonen.
  • Har man en trækvogn, f.eks. en af de sammenklappelige, er det et hit når man skal have udstyr med frem og tilbage til bilen.
  • Der er toiletter på ”den anden side af diget” – lige før man kommer til P-pladsen.
  • Der er IKKE noget sted at købe noget at spise eller andet i nærheden – bortset fra på campingpladsen og ellers skal du til Nakskov! Så husk at tage det med du skal bruge 😊.

OBS:

  • Albuen er kendt for sit store fugleliv – sidst så vi f.eks. en ørn svæve højt oppe over os – så derfor er Albuen også fredet i dele af året. Fra 1. oktober til udgangen af februar er det No Go for kitesurfere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside site benytter cookies for at give en bedre brugeroplevelse. Ved at benytte websiden, accepterer du vores brug af cookies.