Kom hurtigere på vandet

line organizer

Vi kender alle det, at vi kommer ud til stranden, vinden er perfekt og der er vildt gang i den på vandet. Og det kan bare ikke gå for hurtigt med selv at komme ud at være med. Så tilrigning og launch skal bare gå hurtigt.

Men kan man speed’e den proces op? Ja dele af den kan man faktisk godt. Med lidt snilde og/eller en lille gizmo kan man slippe for først at skulle rulle liner ud og dernæst at ”gå linerne ud”, så man sikrer de ikke er snoet/krydsede. En metode der også er nyttig hvis man nogensinde skal launch’e fra en båd.

Hvordan gør man så det?

Det gør man vha. en kitesurfing line organizer – som findes i forskellige udformninger – se herunder.

Line organizer’en bruger du, når du tager linerne af dine kite.

Først ruller du linerne op på baren som du plejer, så langt op mod kiten som du kan. Når du ikke kan komme længere, sætter du lige barens elastikker om linerne, så der er styr på dem.

Du tager nu linerne af en ad gangen og sætter dem i organizeren i samme rækkefølge som de sad i kiten. Du kan nu rulle de sidste meter op på baren, mens line organizeren bliver siddende.

Næste gang du skal ud at kite, er baren nu klar til at sætte direkte på kiten, da du jo er sikker på linerne ikke er krydsede. Sæt linerne på fra den ene side til den anden, så du ved du sætter dem i rigtig rækkefølge. Derefter kan du bare rulle baren ud og er klar til at launch’e. Du har sparet 2 gange frem og tilbage med linerne 😉.

Line organizere findes i mange udformninger. Husk at vælge en der kan klare 5 liner, hvis din bar er femlinet.

Line organizer der kan bruges til både 4- og 5- linede kites

Hvad nu hvis jeg ikke har en line organizer?

Ja har du en bar med liner, hvor der er løkker på alle 4 liner, kan du gøre som på billedet herunder.

Har du en bar, hvor der ikke er løkker for enden af alle linerne, begynder det at blive lidt mere lakrids at styre hvilken line, der skal være hvor, hvis ikke du har line organizeren. Men det KAN lade sig gøre vha. en pind eller andet – her en carabin (f.eks. fra din self launch).

Jeg synes mine liner snoer sig helt vildt – kan jeg gøre noget?

Hvis du ikke har en line organizer og du synes dine liner har en tendens til at filtre sig sammen, når du lægger linerne ud, så KAN det være et tegn på at dine liner er ved at være slidte. Det er i hvert fald min erfaring, at nye liner ikke filtre nær så meget som godt brugte liner.

Men du KAN gøre noget for at minimere hvor meget linerne filtre.

  1. Lad linerne sidde på kiten, mens du ruller linerne op på baren. Hvis du piller linerne af kiten og ruller linerne op med løse line ender, så filtrer linerne sig ind i hinanden. Ved at lade linerne sidde på kiten, er det kun den sidste meter, der vil filtre.
  2. Giv din line voks for at give dem længere levetid og mindske linernes tendens til at filtre. Det kunne f.eks. være ”primelines vax”. Jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke selv har prøvet at give mine liner voks, så prøv dig frem og se om du synes det virker som beskrevet.

Kommentarer og feedback modtages gerne også gerne hvis du selv har forslag du tror andre kan bruge. Jeg modtager også gerne forslag til emner til nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside site benytter cookies for at give en bedre brugeroplevelse. Ved at benytte websiden, accepterer du vores brug af cookies.