Væk fra vinterkulden – men hvor hen?

Når det nu er koldt, mørkt og vinteragtigt i Danmark, får man som inkarneret kitesurfer ualmindelig meget lyst til at ”trække stikket” og hoppe på en flyver og ned til varmere himmelstrøg. Men hvor skal man tage hen for at få den største sandsynlighed for at få både varme og blæsevejr? Det er 10.000 kroners spørgsmålet og vi glæder os til nogen kommer op med en pendant til skiferiens ”snegaranti”.

Jeg husker selv en uges ferietur til Ægypten, hvor vi fik ca. 15 minutters kitesurf på lejet udstyr (17m2 kite og et 160cm board fordi der ikke var vind nok til vores eget udstyr!). Set i bakspejlet var det vores egen skyld, fordi vi valgte en måned, hvor vinden er usikker (Note til mig selv: Lad være med at tage til Ægypten i november hvis du vil kite). Men det var hårdt hver morgen at se ud på et blik stille hav.

Så hvordan finder man ud af, hvor man bør tage hen på en given årstid?

Der er sikkert flere steder man kan finde ud af det, men jeg bruger hjemmesiden www.bstoked.net. Det er vist primært en rejseportal, men den har også et interaktivt verdenskort, hvor du kan angive en måned og så se hvorhenne i verden der er størst sandsynlighed for vind i den pågældende måned.

Verdenskortet finder du her: Kitesurf Destination Map by Month – When to go where | bstoked

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside site benytter cookies for at give en bedre brugeroplevelse. Ved at benytte websiden, accepterer du vores brug af cookies.