Når det er vinter, mørkt og koldt i Danmark, længes man efter varmt vand, sol og vind uden behov for tykke dragter, luffer og hætter. Sådan har vi det i hvert fald, så vi besluttede at tage på kitetrip i marts måned til varmere himmelstrøg. Men hvor er der en rimelig sandsynlighed for at finde god vind på den tid af året? Ja det er der heldigvis nogen der har undersøgt før os. Hjemmesiden Kitesurf Destination Map by Month – When to go where | bstoked, som egentlig arrangerer rejser, har et verdenskort kombineret med en kalender, hvor du måned for måned, kan se hvor henne i verden det blæser mest i præcis den måned.

Vi vaklede lidt mellem Dakhla i Marokko og Sicilien i Italien. Og selvom Dakhla så lidt mere vindsikkert ud, faldt valget på Sicilien. Det var ud for den betragtning, at hvis ikke det blæser i Dakhla, så er der ikke så meget at give sig til, da det ligger i Vest Sahara. Der tænkte vi, at Sicilien har mere at byde på. Det vil vise sig…
Valget af Sicilien kommer egentligt efter at have set Youtube videoer med Alby Rondina, en italiensk kitesurfer, som slår sine folder ved Lo Stagnone i det nordvestlige hjørne af Sicilien. Lo Stagnone er en kæmpe lagune som minder om ”Albuen” på Lolland. Dvs. et stort lavvandsområde med en vanddybde på mellem 50 cm og 120 cm.
Skal man rejse til Syditalien, så går det lettest med fly, så på trods af ønsket om at være klimabevidst, gik vi på udgik efter fly til Sicilien. Og dem er der for så vidt mange af. Vi ledte via rejsesiten www.momondo.com, men havde besvær med at finde ud af hvordan vi fik book’et vores kiteudstyr med. Vi har valgt at tage vores egne boards, kites mv. med, i stedet for at leje på stedet. Det er jo en smagssag, for de fleste kendte kitespots har kitesurfcentre med det nyeste kitesurfing grej og det kan jo være en måde at få prøvet nogle andre mærker og modeller end det man sejler med til dagligt og skulle noget gå i stykker, er det blot at bytte til noget andet. Men vi har altså valgt at tage vores eget med, dels fordi det kender vi og dels fordi sæsonen ikke rigtigt er startet for alvor på Sicilien (starter i april), så vi ved ikke hvad der er til rådighed.

Da vi ikke kunne finde ud af at få vores grej med, når vi forsøgte via momondo, tænkte vi at det måtte Ryan Air da kunne finde ud af, så ind på deres hjemmeside. Men på trods af, at vi kunne finde Ryan Air rejser med et eller flere stops fra CPH til Sicilien på Momondo, siger Ryan Air’s egen hjemmeside, at de ikke kan flyve os til Sicilien(!). Det skyldes formentlig at deres app kun viser direkte rejser og dem er der ingen af.
Nå – men så må de kendte, etablerede og dyrere flyselskaber da kunne klare det? Valget faldt først på KLM. Det skulle vise sig heller ikke at være let. KLM flyver ikke selv hele strækningen fra CPH til Sicilien, men bruger Air Italy på dele af strækningen. KLM kunne efter 3 dage og 4,5 times vent på telefonen, stadig ikke garanterer at vores kiteudstyr kunne komme med.
Næste skud var så SAS, hvor man på deres hjemmeside kunne book’e hele vejen og hvor de reklamerer med, at man kan have sportsudstyr med. Så det lød som en done deal og vi svingede kreditkortet. For at være helt sikker, ringede vi lige og fulgte op. Men ak og ve. SAS flyver heller ikke selv hele vejen, men brugte også andre selskaber på dele af ruten. Og der kunne de ikke garantere at vores udstyr kunne komme med. Faktisk kunne de med 100% sikkerhed sige, at vores udstyr ikke ville komme med hjem, da dele af turen gik over Zürich og Swiss Air, som IKKE tillader surfudstyr! Back to square one!
Vi forsøgte Travel link, som kunne sælge os en rejse med et mellemstop både ud og hjem – alt sammen gennem Ryan Air, hvor vi ikke selv kunne finde tilsvarende rejse. Så langt, så godt. Og det gode ved Ryan Air er, at de flyver til Trapani lufthavnen i det nordvestlige hjørne af Sicilien – ca. 10 min. Kørsel fra surfspottet Lo Stagnone. Desværre kunne Travel Link heller ikke bekræfte om kiteudstyret kunne komme med. Men ved hjælp af flightnummeret og en mailadresse, kan man oprette sig som bruger i Ryan Air’s App og her kan man købe ekstra bagage – f.eks. sportsudstyr. Endelig!!! Efter mere end en uges boksen frem og tilbage har vi endelig billetter til 2 personer og en stor taske med kitesurf udstyr.
Hvis du også går og overvejer at tage på kitetrip og tage dit eget udstyr med, skal du regne med at det koster ca. 700 kr. hver vej. Nogle flyselskaber, f.eks. Royal Air Maroc, tager ikke noget for at tage udstyret med. Og nogle selskaber har lempligere regler for golfudstyr, hvorfor nogle kitetasker har påskriften “Golf”. Jeg tvivler dog på at fidusen stadig virker.

Dette var første del af beskrivelsen af vores tur til Stagnone på Sicilien. Vi vil fortælle mere om vores erfaringer når vi kommer derned, så følg med her “på kanalen”.