Væk fra vintervejr – kitetrip til Sicilien – del 5

Havblik

På trods af vejrudsigtens løfter om vind i dag, vågnede vi op til ovenstående udsigt. Fuldstændig fantastisk og lige til et postkort, men ikke særlig sjov, når man har sat næsen op efter at komme ud at kite.

Med udsigten til endnu en dag uden vind og med erindringen om godt 20 km cykeltur på gamle cykler i forkert højde, besluttede vi hurtigt at vi måtte leje en bil. Heldigvis havde vi fået nummeret til Andrea Colla biludlejning, så vi gav ham et kald. Første mand kunne ikke et ord engelsk, men heldigvis fik vi fat i en der kunne lidt. Vi fik overtalt dem til at bringe en bil ud til hotellet og efter 40 minutter kom Andrea selv. Og han kunne intet engelsk! Med møje og besvær fik vi udfyldt udlejningsformularerne, Han studsede over at jeg var født i 1981, men tilskrev det i første omgang min covid maske. Jeg måtte forklare ham, at de 1981 der stod på kørekortet var det årstal jeg havde taget kørekortet og fødselsåret var 1962.

Vi kørte Andrea tilbage til hans værksted efter at have fyldt benzin på. 2,20€ literen, men sådan er det vist alle steder i disse tider.

Vi kørte herefter nordpå i Lagunen for at finde andre kitecentre end de 3, der ligger i den sydlige del af lagunen. Vi kendte til Alby Rondina ProKItecenter, så det var det vi kørte efter. Det viste sig, at centrene ligger som perler på en snor. Ingen af dem havde åbnet endnu, det sker først omkring d. 1. april. Men de ligger noget bedre end de 3 i syd og launch områderne ser meget bedre ud – store græsplæner ned til vandet. Så uden at have prøvet disse centre, vil vi vurdere at de er bedre end dem i syd (som dog er åbne lige nu). Til ære for Tommy Rasmussen kan vi oplyse at Hotel Santa Maria Resort ligger ca. 50-100 meter fra Alby Rondina Prokitecenter.

Ud af en grusvej lidt nord for de mange kitecentre fandt vi et område, hvor det så ud til man kunne launch’e uden at skulle betale og uden et kitecenter. Vi prøvede det ikke, da det stadig var havblik.

Vi fortsatte længere mod nord og fulgte kysten mod byen Trapani og stoppede ved kysten uden for lagunen og tog et par billeder.

Herefter fortsatte vi mod Trapani, men  blev dog lige stoppet af politiet som tjekkede vores papirer – herunder mit gamle papir kørekort og igen var der forvirring om de 1981 og samme forklaring måtte på bordet. Efter lidt grin over det, fik vi lov at køre videre.

I går var vi blevet vældigt skuffede over byen Marsala. I dag blev vi til gengæld positivt overrasket over Trapani, som både er en del større, men hvor der også var mere handelsliv og spisesteder. Det hjalp også, at vejret var flot og vi nok har haft mere end 20 grader i solen. Man kunne snildt sidde i t-shirt på fortovscaféerne (hvad vi også gjorde 😊).

Vi har taget en del billeder rundt om i centrum af byen. Der er ikke den store ide bag, andet end det giver et indtryk af byen og stemningen.

3 tanker om “Væk fra vintervejr – kitetrip til Sicilien – del 5

  1. Tommy siger:

    Hej igen..Tak for info..super indlæg igen🤙..Vidste ikke alba nå lige bagved..Håber vinden er med jer i morgen..Bh Tommy

  2. Claus siger:

    God rejsefortælling, Kim. At dømme ud fra dine fotos ser det ud som om, I er helt alene hjemme på Sicilien :-). Må vinden snart være med jer !

  3. Lars siger:

    Du ligner da en årgang 81 🙄 Tak for den fine rejsebeskrivelse. Jeg håber at vinden frisker op i jeres område.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside site benytter cookies for at give en bedre brugeroplevelse. Ved at benytte websiden, accepterer du vores brug af cookies.