Væk fra vintervejr – kitetrip til Sicilien – del 8

Efter en god dag med surf tog vi lørdag aften ud på restaurant. På vores vej til Santa Maria var vi kommet forbi en restaurant, der havde åbent! Fior di Sale 3,4 km fra hotellet. Bare for at sige hvor meget vi er uden for sæsonen, så var vi de eneste gæster en lørdag aften k. 19.30…

I øvrigt blev der ikke hoppet så højt i Italien i går, så jeg kom på det italienske WOO highscore med små 7 meter og 60cm 😊.

En note om området fra Marsala til Santa Maria i nord af lagunen, så er hele strandvejen ensrettet med kørselsretning mod nord. Så er man først kommet ind på vejen, har man altså en tur på godt 8-10 km foran sig, for at komme hjem igen, da man er nødt til at køre rundt. Vejen har en del huller, så det gælder om at se sig for…

Søndag vågnede vi op til en god SØ Scirocco vind på mellem 25-32 knob (=13,5-17,25 m/s), så der er lagt i kakkelovnen til god surf. Men inden vi kom så langt, havde Betina arrangeret en fin fødselsdagskage. Vi er faktisk afsted på en fødselsdagsferie, da jeg runder et skarpt hjørne i dag. Ingen af os havde dog lyst til kage fra morgenstunden, så den blev sat i køleskabet til efter kitesurf tur.

Fødselsdagskage

Vi kørte op til vores nyfundne secret spot og var de første på stedet. Det var ”kun” 12 grader og det er ikke noget der huer de lokale. Mens vi riggede en 8’er til, kom der endnu en frisk kiter, så hele formiddagen var vi kun 2 på vandet – helt unormalt for spottet som plejer at være temmelig crowded.

8’eren var rigeligt og efter en god time pakkede vi sammen igen og kørte sydpå. Havluften giver jo en god appetit, så vi kørte ind til Mamma Colette for at se om hun måske var leveringsdygtig i kaffe og suppe.

Det var hun, men da hun hørte at jeg havde fødselsdag, blev der også disket op med både kage og Gancia Brut (en sød spumante). I dagens anledning blev musikanlægget også startet med både DAD, Pink Floyd, Queen og Metallica. Så god stemning, god mad og drikke.

Mens vi ventede på at Mamma Colette blev færdig med at lave suppe klar, gik vi ned til det RRD surfcenter, der ligger lige nedenfor. Det var helt nostalgisk, for mellem to palmer havde de sat en gammel Dufour Wing op i spænd som et bord. Dufour Wing var det allerførste windsurf board jeg købte tilbage i 1981.

Efter frokost hos Mamma Colette kørte vi tilbage til hotellet, hvor ”gummi Ole” (min RipCurl Flash Bomb) og jeg fik et velfortjent bad. Vejrudsigten lovede lidt aftagende vind ved 16 tiden og vi håbede Betina kunne komme en tur på vandet til den tid. 8m2 havde været lige voldsomt nok for hende om formiddagen og planen var, at hun skulle ud ved 16 tiden. Så kl. 16 var vi atter tilbage ved vores secret spot. Der var ingen ude lige der, men en 3-4 kitere længere nordpå – that’s it. Vinden var bare ikke aftaget, snarere tværtimod. Så jeg kravlede i den våde gummi Ole og pumpede 8’eren igen. Og fik en lille time i høj sol og masser af vind.

Vel hjemme på hotellet kl. 18 er jeg netop kravlet ud af det 3. varme bad i dag og nyder nu fødselsdagskagen med udsigten til en fin solnedgang over lagunen. En mere perfekt fødselsdag kunne jeg ikke tænke mig. Om en times tid starter vi Poloen og kører op til Foir di Sale igen. De har gode steaks på menukortet og dem skal vi prøve i dag 😊.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside site benytter cookies for at give en bedre brugeroplevelse. Ved at benytte websiden, accepterer du vores brug af cookies.