Vejrstationen på Lynæs Havn

På Lynæs Havn står der en vindmåler og det er muligt at se hvad den viser på hjemmesiden www.havnevejr.dk. Det kræver en enhed med en browser, f.eks. en telefon.

Vindmåleren på Lynæs havn bruger en software der hedder Weather Display Live. Jeg har fundet et par Apps der kan hente data fra alle Weather Display Live baserede vindmålere. Jeg synes disse apps er lidt hurtigere til at vise data fra vindmåleren end at slå op med en browser, men det er jo en smags sag.

Den ene App er gratis og hedder WDLiveApp. Den findes både til Android og iPhone i de respektive App stores. Da WDLiveApp er gratis, må man leve med at den ikke har den fedeste brugergrænseflade, men den kan vise vindretning og styrke.

Den anden App koster 45 kr og hedder iWDLive. Den findes vist kun til iPad, men virker også fint på en iPhone. Den er noget lækrere end den gratis app. Du finder App’en i App Store.

Begge Applikationer henter sine data fra en fil på vindmåleren som hedder Clientraw.txt. Opsætningen i de to Apps består derfor i at få App’en til at ”pege på” clientraw.txt filen.

WDLiveApp:

I WDLiveApp skal du angive navnet på den folder hvor clientraw.txt filen ligger. URL’en du skal angive, hedder ”http://www.havnevejr.dk/lynaes/”.

klik for at tilføje en billedtekst

WDLiveApp viser vindretning og styrke når App’en startes. Jeg har ikke kunnet finde ud af at få den til at opdatere data på anden måde end ved at stoppe og starte App’en.

Sådan ser App’en ud:

iWDLive:

Det er en App der er skrevet til en tablet (iPad). Det betyder at nogle af opsætningsskærmbillederne ikke passer godt til en telefon. Det kommer til udtryk ved at det nogle gange kan være svært at vælge ”save” knappen, fordi den ligger oven i en anden funktion, så man skal ramme ret præcist med sine pølsefingre, men det kan lade sig gøre. Indrømmet – jeg brugte selv en 3-4 forsøg for at ramme rigtigt. Har man en iPad, er det en god ide lige at prøve der, så man kan se at man har tastet korrekt ind.

iWDLive er ”født” med mange prækonfigurerede vejrstationer fra hele verden, men desværre ikke den i Lynæs. Så den skal du selv ind at tilføje. Det gør du under ”Settings” (tandhjulet) og vælge ”>”. Så fremkommer listen over de indbyggede vejrstationer. Vælg ”Edit” og tryk på ”+” tegnet øverst til venstre. Du kan nu angive vindmåleren i Lynæs, sådan her:

Country: Denmark

Stationname: Lynæs Havn

URL/Website: http://www.havnevejr.dk/lynaes

Vælg “Save”, “Done” og tryk så på “Lynæs Havn” så du får et ”√” ud for Lynæs Havn (så starter app’en nemlig som standard med Lynæs Havn’s vejrstation.

That’s it. Som standard henter app’en data hvert 20. sekund, men det kan du selv ændre.

Og sådan ser den ud:

Det smarte er, at du kan sætte App’en op til at hente data fra flere vejrstationer, hvis du ved hvor vejrstationen gemmer sin clientraw.txt fil. Det oplagte er jo at tage de 2 andre (Frederiksværk og Jyllinge) der er på www.havnevejr.dk, men det er selvfølgelig ikke de oplagte kitespots. Ved du om der er en vindmåler på dit favorit kitespot, så hører jeg gerne om det og prøver at finde ud af om den bruger WeatherDisplay.

Andet:

iWDLive kan også vise billeder fra webcam. Jeg har ikke kunnet finde ud af at få app’en til at vise live streaming, men kun stil billeder. Men det virker også fint.

Webkameraet på Lynæs Surfcenter er jo officielt lukket, da nogle af de lokale ”Nej hatte” (med høtyve og fakler), har beklaget sig over at det ikke er lovligt at filme ud over offentlige områder, hvis man kan genkende personerne på billederne. Så derfor kan jeg desværre ikke fortælle om det er muligt at vise billeder fra kameraet i app’en….

Disclaimer:

Jeg har ingen personlige interesser i nogen af apps’ene. Man kan heller ikke være sikker på jeg hjælper med opsætning. Og jeg er klar over der er mange andre måder at få fat på data fra vindmåleren. Kan du bedre lide dem – så brug dem. Det her er bare et alternativ jeg personligt kan lide. Hang loose – ses på vandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside site benytter cookies for at give en bedre brugeroplevelse. Ved at benytte websiden, accepterer du vores brug af cookies.