Vindmåler hos Lynæs Kiterepair

Det har gennem længere tid irriteret mig at vindmåleren på Lynæs Havn ikke har fungeret særligt stabilt, for det er bare rart at kunne tjekke den aktuelle vind, inden man starter bilen og kører til surfspottet.

Og jeg er slet ikke en af dem som har det største behov for at få en pejling på vinden inden jeg kører, da jeg har ca. 2 minutter ned til spottet fra min hoveddør. Det er lang værre for dem som kommer langvejs fra og kører på lykke og fromme, bare for at konstatere, at der ikke er vind nok.

Jeg har forsøgt at få Surfklubben i Lynæs til at hægte deres vindmåler på nettet, så man kunne se den aktuelle vind der, men klubben har ikke rigtigt bidt på. Så jeg tænkte derfor, at hvis der skulle ske noget, måtte jeg selv komme med en løsning. Så det har jeg gjort!

Jeg har nu sat en Davis Vantage Vue ISS vindmåler op på mit hus. Vindmåleren sidder på en vestvendt gavl i 7 meters højde over jorden (= 11 meter over havoverfladen) og 115 meter fra vandet, lige syd for Hundested havn og 1,4 km nord for Lynæs Surfcenter.

Vejrstationen er placeret 1,4 km nord for Lynæs Surfspot (v. den gule stjernemarkering)

Vindmåleren er desuden forbundet til en lille ”server”, der hedder en MeteoBridge. MeteoBridgen er konfigureret til at sende data til forskellige vejrtjenester samt til Lynæs Kiterepair’s hjemmeside hvert 5. minut. Her kan du se vindretning, aktuel middelvind samt vindstød.

MeteoBridge er en lille Linux baseret server, som bla. kan sende vejrdata til div. vejrtjenester.

Vindmåleren sidder frit uden forstyrrende bygninger eller andet til at forstyrre målingerne, men målinger fra vestvendte retninger vil alt andet lige være mere retvisende end vind fra østlige retninger, da vinden her vil komme over land.

Som sagt vil du kunne se den aktuelle vind på Lynæs Kiterepair’s hjemmeside – du finder den her

Vindmåler hos Lynæs Kiterepair

Men måske vil du hellere bruge en af de 4 vejrtjenster vindmåleren også sender data til (læs mere om det på ovenstående link). Fordelen ved at bruge nogle af disse er, at det er muligt at finde apps til mobiltelefonen, som viser data fra Lynæs Kiterepair’s vejrstation. Du kan altså have en app på din telefon, som viser højst 5 minutter gamle målinger fra Lynæs!

Jeg har selv eksperimenteret lidt med den PWS Monitor. Den viser ikke blot aktuel vindstyrke og retning, men også bla. temperatur, regn, lufttryk mm. Den viser desuden også hvordan vejret har udviklet sig siden midnat.

Skærmbillede fra App’en “PWS Monitor” (du skal lige ændre opsætningen så du får m/s, celsius, sætte den op til 24 timers interval osv.)

Vejrstationen har kørt i test i et par måneder og de eneste ”problemer” jeg har oplevet, har skyldtes at min internetforbindelse har været afbrudt. Så skal hele systemet lige genstartes.

Vindmåleren stilles til rådighed af Lynæs Kiterepair og er til fri afbenyttelse.

Kommentarer og feedback modtages som altid gerne i kommentarsporet. Skulle der være nogen, der har lyst til at høre om setup’et, så sig til, så fortæller jeg gerne (teaser: jeg har fundet det hele på DBA til 2.500 kr, så det kunne jo være fedt, hvis flere ville lave et lignende setup, så vi kunne dække flere gode surfspots).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne webside site benytter cookies for at give en bedre brugeroplevelse. Ved at benytte websiden, accepterer du vores brug af cookies.